Skip til hoved indholdet

Hvordan hjælper vi?

Vi hjælper gerne brugere af arkivet med at finde det materiale, de søger. Fx kan vi finde aviser, sager eller fotos frem, og vi fotokopierer også gerne mod betaling.

Priser på kopimaterialer:

Sort/hvid  A4 kr. 3,00 og A3 kr. 5,00
Farvekopi A4 kr. 5,00 og A3 kr. 10,00 
På fotopapir  kr. 20,00 + gældende takster
CD med fotos, incl. brænding kr. 30,00
DVD med film, incl. brænding kr. 50,00
Scanning pr. stk. kr. 10,00 - kan evt. også overføres på egen medbragte USB-pen eller fremsendes på e-mail.

Vores aviser kan desværre ikke tåle at blive fotokopieret, men de må gerne affotograferes. Det kan vi også hjælpe med om nødvendigt, men det kan anbefales, at man ringer og aftaler det nærmere. Der forefindes nu også en avisscanner, som kan scanne hele avissider.

Drejer det sig om læsning af enkelte opslag i kirkebøger o.lign., eller kortere passager i dokumenter med gotisk skrift, gør vi også gerne det.

Handler det om egentlige slægtsundersøgelser eller oversættelser, har vi ikke ressourcer til at lave sådanne gratis. Ønsker man den slags arbejde udført, vil vi gerne prøve at formidle kontakt til en genealog, der efter nærmere aftale om pris og øvrige betingelser kan foretage det, der ønskes.

Hvis man har planer om at foretage slægtshistoriske undersøgelser, er det hensigtsmæssigt at gøre noget forarbejde, før arkivet besøges. Fx skal man samle så mange og præcise data som muligt. Se fx hvad Statens Arkiver skriver om forarbejdet: www.sa.dk